YOUCA Action Day: 20 jongeren aan de slag bij Stad Oostende

YOUth for Change and Action (YOUCA) organiseert op donderdag 19 oktober voor de achttiende keer de ‘YOUCA Action Day’. Op die dag ruilen meer dan 15.000 jongeren de schoolbanken in voor de werkvloer. Ook Stad Oostende is een van de 8.500 werkgevers die zich engageert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Twintig jongeren zullen die dag aan de slag zijn bij verschillende stadsdiensten.

YOUCA is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen ze door de jongeren bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en door hen te ondersteunen in hun engagement. Elk jaar organiseert YOUCA de YOUCA Action Day, een dag waarop meer dan 15 000 scholieren zich engageren om een dag te werken en hun loon af te staan voor een goed doel. Op donderdag 19 oktober vindt de achttiende editie plaats.

Jongerenproject Plan International in Senegal

Het loon dat de jongeren verdienen, 60 euro, gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het jongerenproject Plan International in Senegal. Plan International is een organisatie die samen met jongeren op zoek gaat naar hoe ze in hun gemeenschap kunnen strijden voor genderrechtvaardigheid.

Jongeren aan de slag bij de stedelijke diensten

Naar goede gewoonte neemt ook Stad Oostende deel aan de YOUCA Action Day. Op donderdag 19 oktober zijn er twintig jongeren aan de slag bij de volgende stedelijke diensten: Toerisme Oostende, Kinderopvang, Openbaar Domein, dienst Personeel, dienst Jeugd, directie Welzijn, de Ontmoetingscentra, Antenne, de Woonzorgcentra van Stad Oostende, dienst Catering en het Digipunt. Ook op verschillende kabinetten van de burgemeester en de schepenen zal de hele dag een student meedraaien.