Uitnodiging: informatiemarkt PRUP Raversyde

Geef jouw ideeën of suggesties op de voorgestelde plannen.

Infomarkt over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Raversyde’ (Oostende). Zaterdag 26 januari 2019 doorlopend tussen 13u30 en 16u OC Ter Yde Duinenstraat 172, 8400 Oostende

Op de infomarkt worden de plannen aan de hand van infopanelen toegelicht. Iedereen kan de infopanelen komen bekijken en vragen stellen aan de ontwerpers. De panelen, zoals aangetoond op de infomarkt, zullen vanaf 26/01 terug te vinden zijn op de website.

Plannen voor provinciedomein Raversyde

Er wordt gewerkt aan een langetermijnvisie voor het provinciedomein Raversyde. In deze visie worden er een aantal ingrepen voorgesteld waar er een bestemmingswijziging voor nodig is. Zo wordt er nagedacht over de realisatie van één centraal onthaalgebouw met daarin de cafetaria, het onthaal voor zowel ANNO 1465 als de Atlantikwall, workshopruimtes, leslokalen maar ook aan een opwaardering van het Bunkerhuis tot educatieve ruimte voor workshops en expo’s. Daarnaast zal er werk gemaakt worden van een volwaardige noordelijke toegangspoort zodat er een duidelijke toegang vanaf de Zeedijk is. Om deze ingrepen mogelijk te maken wordt nu een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt. Alle uitgebreide informatie en documenten van dit project zijn terug te vinden op de website.

Wat is een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan?

Een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) is een plan dat de bestemmingen en stedenbouwkundige voorschriften vastlegt in een bepaald gebied. Voor alle percelen in een bepaald gebied wordt er zo duidelijk wat er kan en wat niet. Op basis van het PRUP, kunnen (eens het PRUP is goedgekeurd) omgevingsvergunningen afgeleverd (of geweigerd) worden.

http://www.west-vlaanderen.be/PRUPRaversyde

Vragen? ruimtelijkeplanning@west-vlaanderen.be

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.