Stad Oostende neemt kennis van hervatting werken parking onder zeedijk en zoekt verder naar oplossing

Vlaanderen heeft het licht op groen gezet om de werken aan de parking onder de zeedijk te hervatten op voorwaarde dat er gebouwd wordt volgens de vergunning. Burgemeester Bart Tommelein benadrukt dat de stad Oostende ondertussen verder zoekt naar een esthetischere oplossing.

Op 14 december 2018 vaardigde de stad Oostende een bevel uit tot onmiddellijke staking van de werken aan het toegangsgebouw van de parking op de Albert I-promenade. Er werd vastgesteld dat de werken niet in overeenstemming waren met de vergunning die werd verleend in oktober 2017. Er werden immers uitsparingen voor ventilatieroosters voorzien die niet op de vergunde plannen staan en het liftgebouw werd 22 centimeter te hoog uitgevoerd.

De bouwheer diende een vraag tot opheffing van het stakingsbevel in bij het Departement Omgeving. De Gewestelijke Stedenbouwkundig Inspecteur zette het licht op groen om de werken verder te zetten op voorwaarde dat er gebouwd wordt volgens de vergunning. De werf wordt nu vrijgegeven.

“De werken dienen conform de vergunning verdergezet te worden. Niemand is gebaat bij ellenlange procedures waardoor de werf maanden of zelfs jaren onaangeroerd blijft. Bovendien moet de parking tegen de zomer afgewerkt én toegankelijk zijn”, stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys.

Burgemeester Bart Tommelein onderstreept dat de stad Oostende een oplossing zoekt voor de bewoonster voor wiens appartement het toegangsgebouw is opgetrokken. “De situatie laten zoals ze vandaag is, is geen optie. We engageren ons als stad om te zoeken naar een esthetischere oplossing om het leed van de bewoonster te verzachten.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.