Een gloednieuwe website voor onze stad

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Met de lancering van de nieuwe website van Stad Oostende spelen we in op het zoekgedrag van de mensen: met een trefwoord zo snel mogelijk de gewenste informatie vinden.

We presenteren daarom een startpagina die opvalt door eenvoud en gebruiksvriendelijkheid: geef zelf je zoekterm in en de zoekmachine brengt je naar de gewenste informatie. Bij elke zoekactie krijg je ook de contactgegevens en openingsuren van de betreffende dienst te zien.

Nu al klaar voor de strengste Europese normen inzake toegankelijkheid

We scoorden al goed wat de digitale toegankelijkheid betreft. Toch tonen we met de nieuwe site nog meer ambitie: als één van de eerste Belgische overheidswebsites zijn we klaar voor de strengste Europese normen inzake toegankelijkheid  voor mensen met een beperking. Door de lettergrootte en het kleurencontrast moet het voor slechtzienden  of mensen met kleurenblindheid toch mogelijk zijn om de website te gebruiken. De website is compatibel met software voor blinden waardoor de tekst bijvoorbeeld kan voorgelezen worden.

Een volautomatisch digitaal loket

Op de vorige website kon je bepaalde documenten aanvragen om ze daarna thuis toegestuurd te krijgen. Met trots kunnen we zeggen dat we nu over een volwaardig digitaal loket beschikken: met een paar klikken kan je niet enkel op eender welk moment documenten bestellen, maar worden ze je luttele minuten later ook digitaal toegestuurd. Deze mogelijkheid is er nu al voor een elftal courante documenten waaronder het Uittreksel uit het Strafregister, een Getuigschrift van Woonst, een attest van Gezinssamenstelling,…We streven ernaar om in de loop van 2019 de aanvragen van alle documenten van de dienst Burgerzaken volautomatisch te maken.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.