Digitalisering en vereenvoudiging gaan hand in hand…ook voor bouwvergunningen

Digitalisering maakt ons het leven gemakkelijker. Dit geldt evenzeer voor de dossiers bij de dienst Stedenbouw. “Vanaf vandaag is het perfect mogelijk om thuis vanaf je computer een lijst raad te plegen met alle locaties van lopende Openbare Onderzoeken en Besliste Dossiers. Je vindt er basisinformatie terug zoals het onderwerp van de aanvraag en de naam van de aanvrager, de start- en einddatum van het onderzoek en of het gaat om een meergezinswoning, een appartementsgebouw of andere”, stelt schepen van digitalisering Kurt Claeys (Open Vld).

De locaties worden op een digitale kaart zichtbaar gemaakt, waardoor steeds duidelijk is waar in de stad er lopende openbare onderzoeken zijn, en waar er door College Besliste Dossiers zijn. Op de locaties zelf komt ook nog steeds de verplichte affiche te hangen.

Wie extra informatie nodig heeft, kan steeds digitaal een afspraak maken om langs te gaan bij de dienst Stedenbouw.

“Ook voor mensen die thuis geen internet of computer hebben, is de informatie digitaal raadpleegbaar. Zowel het stadhuis als de stadsbibliotheek Kris Lambert hebben publieke computers en dankzij het project Vrij Internet bieden de meeste ontmoetingscentra een computer en gratis wifi aan. Iedereen is daar welkom tijdens de openingsuren”, informeert ons nog schepen van digitalisering Kurt Claeys (Open Vld).

De link vind je via      www.oostende.be/bekendmakingen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.