Charter Werftransport, een veilige start van het schooljaar

Een veilige school – en leefomgeving creëer je niet alleen. Daarom ondertekende het stadsbestuur samen met de Bouwunie, de Confederatie Bouw en FEMA een charter dat werftransport in de binnenstad reguleert.

« Vanaf 1 september voegt de dienst Stedenbouw dit charter automatisch toe aan elke bouwvergunning die ze aflevert. Op die manier hopen we de schoolgaande jeugd en de  kwetsbare weggebruikers nog beter te beschermen », aldus schepen van Stedenbouw Kurt Claeys (Open Vld).

Het charter houdt in dat een aannemer of bouwbedrijf zoveel als mogelijk de omgeving van de scholen en de bebouwde kom vermijdt. Samen met het aanspreekpunt van de stad wordt gezocht  naar alternatieve routes of vraagt men de begin- en einduren van de betreffende school na. Voor uitzonderingen zoekt het bedrijf samen met dit aanspreekpunt naar de beste oplossing. Uiteindelijk moet  het College van Burgemeester en Schepenen dit goedkeuren.

« We maken dit charter zoveel mogelijk bekend bij alle publieke en private bouwbedrijven. We  benadrukken daarenboven  het belang van een propere werf en afgedekte ladingen in de vrachtwagens. Zo wordt ook de stofhinder tot een minimum herleid », merkt schepen van Stedenbouw Kurt Claeys (Open Vld) nog op.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.