Vlaamse regering maakt 17 miljoen euro vrij voor verankering VLIZ en ILVO in Oostende

VLIZHet Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) krijgen samen nieuwe huisvesting op de site van het ILVO in de Ankerstraat. De Vlaamse regering investeert 17 miljoen euro. Open Vld Oostende is heel tevreden met de beslissing: “Het VLIZ en ILVO krijgen een lokale verankering in onze stad. Het betekent ook een belangrijke stap vooruit in de bouw van een nieuwe vismijn”.

Het VLIZ is momenteel gevestigd in de voormalige pakhuizen op de Wandelaarkaai. Maar om een nieuwe vismijn te kunnen bouwen, moest er een nieuwe locatie worden gevonden. Die is gevonden op de site van het ILVO in de Ankerstraat. Het ILVO en VLIZ komen dus onder hetzelfde dak. De Vlaamse regering investeert 17 miljoen euro voor aanpassingen aan het gebouw. De werken moeten klaar zijn tegen het najaar 2019. Ook het bestaande Marien Station Oostende wordt gevoelig uitgebreid met 500 m² extra technische ruimte.

De nieuwe locatie voor het VLIZ betekent ook dat er stappen vooruit gezet kunnen worden in het dossier voor de bouw van een nieuwe vismijn in Oostende. De stad Oostende hoopt volgend jaar te kunnen starten met de werken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.