Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) maakt 246 000 euro vrij voor kusterfgoed Oostende, Middelkerke, De Haan en Blankenberge

Vandaag heeft de Vlaamse Regering een werkingssubsidie ten bedrage van 246000 euro toegekend aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband Oostende, Middelkerke, Blankenberge en De Haan voor de uitvoering van een lokaal cultureel-erfgoedbeleid. Met de subsidie wil Vlaams Minister Sven Gatz (Open Vld) het lokaal cultureel-erfgoedbeleid stimuleren. Dat de subsidie er komt is de verdienste van de goede samenwerking tussen de verschillende kustgemeenten.

Dat de subsidie er komt is de verdienste van de goede samenwerking tussen de liberale burgemeesters uit de gemeenten Middelkerke Janna Rommel-Opstaele, Peter Breemersch van De Haan, schepen in Blankenberge Philip Konings (Open Vld) en de Oostendse schepenen Kurt Claeys (Open Vld) en Hilde Veulemans (voorzitter Projectvereniging Kusterfgoed).

Zij reageren enthousiast op het goede nieuws: “Dankzij de toekenning van de subsidie kunnen we binnen de lokale erfgoedcel samen initiatieven nemen om het lokale kusterfgoed beter te beschermen en promoten. Ook voor het kusttoerisme is de subsidie belangrijk. Onze gemeenten plaatsen we zo nog meer in de kijker. De verenigingen die vandaag bezig zijn met erfgoed krijgen meer en betere ondersteuning.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.