Snelle melding van een achtergelaten fiets

Administratieve vereenvoudiging staat synoniem voor kostenbesparing en eenvoudiger werken. Een vraag, een opdracht of een opmerking moet zo snel als mogelijk behandeld worden zonder al te veel zinloze stappen te moeten doorlopen. Met eenvoudige ingrepen kunnen we belangrijke veranderingen teweegbrengen voor het stadspersoneel én voor de burgers.

Wie voorheen een fiets opmerkte die misschien gestolen zou kunnen zijn en ergens werd achtergelaten, wist niet meteen tot wie hij zich moest richten. Soms werd de politie gecontacteerd en in andere gevallen de stadsdiensten. Beide diensten wisselden informatie uit en konden pas daarna in actie te schieten. Er ging kostbare tijd verloren.

Vandaag maken we de meldingswijze een stuk gemakkelijker. Via de website van de stad Oostende kan je een gerichte melding maken. Op ‘Oostende blinkt als de zee’ werd een functie toegevoegd. Wie ‘aangetroffen fiets’ aanklikt, kan onmiddellijk de locatie toevoegen waarna de juiste dienst zonder dralen in actie schiet. Wie niet over een computer beschikt kan rechtstreeks bij de gemeenschapswachten terecht  op het nummer 059/ 25. 86. 40. Voor de Oostendenaar is het nu een stuk duidelijker waar hij of zij de melding kan maken.

Korpschef Philip Caestecker: “Regelmatig kunnen wij gevonden fietsen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Uiteraard is dat voor het slachtoffer van een fietsdiefstal erg belangrijk. Het zoveel mogelijk melden van achtergelaten fietsen kan dan ook wezenlijk bijdragen tot het verhogen van het aantal teruggegeven tweewielers!”

“De procedure verloopt een stuk eenvoudiger, waardoor fietsen sneller in veiligheid kunnen gebracht worden. We werken nauw samen met de politie en onderzoeken nu ook hoe we de procedures voor de inname van het openbaar domein kunnen vereenvoudigen om zo tot een vlottere dienstverlening te kunnen komen”, aldus schepen Kurt Claeys (Open Vld)

Ga naar de homepagina www.oostende.be – klik op ‘meld iets’ – klik op ‘Doe een snelle melding’ – klik op ‘aangetroffen fiets’ en volg de instructies

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.