Oostende@internet viert 10 000e cursist: iedereen digitaal

De diploma-uitreiking van Oostende@internet op zaterdag 01 juli door schepen Kurt Claeys was een speciale editie. Het project om zoveel mogelijk Oostendenaars met de computer te leren werken en wegwijs te maken in de wereld van het internet is niet te stoppen. Dit jaar vierden we niet alleen de 15e verjaardag van Oostende@internet, maar ook de 10 000e cursist die zich een aantal maanden geleden inschreef. Mevrouw Martine Harteel werd daarom vandaag in de bloemetjes gezet met een leuke attentie van de stad Oostende. De inspanningen van alle cursisten werden trouwens beloond met een prachtig aperitiefconcert. Dit werd ons aangeboden door de leerlingen van de Strijkersafdeling van het Conservatorium aan Zee.

De schepen haalde het belang aan om iedereen mee te krijgen in het digitale verhaal. De opleidingen evolueren mee met wat er zich in de digitale wereld afspeelt. Zo zijn er cursussen om kennis te maken met de computer en het internet, maar ook de gevorderden worden niet vergeten. De schepen verduidelijkt: “Een goed overleg met de deelnemende avondscholen is onontbeerlijk. Onlangs lanceerden we op die manier een cursus voor mensen met verminderd zicht. In september starten alle opleidingen weer op. En je zal zien: de digitale mogelijkheden zijn enorm. Echt iedereen kan er baat bij vinden. Want digitaliseren is winnen…voor ons allemaal!”

Ook zin in een opleiding? Kijk even op de website van stad Oostende: www.oostende.be/internet of contacteer één van de deelnemende scholen:

Open-school: 059/801 883

De Avondschool: 059/700 710

VormingPlus: 059/503 952

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.