Oostende@internet: teller staat op 8496

DSC_0005

Afgelopen zaterdag mocht schepen Kurt Claeys de cursisten van Oostende@Internet in de bloemetjes zetten. Sinds de start van het project werden maar liefst 8496 diploma’s uitgereikt. “Ik kan me enkel verheugen over de grote interesse in de cursussen. Het brengt mensen dichter bij de overheid en dichter bij elkaar. Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het wijzigen van je adres, het aanvragen van een aantal documenten, … kan tegenwoordig online, op de website van de stad Oostende. Het is dan wel de taak van de overheid om de burgers wegwijs te maken in de digitale wereld”: stelt schepen Kurt Claeys.

Tijdens de uitreiking van de diploma’s was er een primeur. De schepen overhandigde de eerste diploma’s van cursussen die Vorming Plus organiseerde. De avondschool en Open School zijn de dragers van dit project. Vorming Plus is een nieuwe derde sterke partner.

“We mogen vooral ook het belang van de sociale media niet ontkennen. Veel grootouders hebben contact met hun kleinkinderen via facebook. Sociale media helpen mensen uit hun isolement”: besluit een tevreden schepen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.