Oostende is klaar voor een druk weekend aan het strand

Dit weekend wordt wellicht zeer druk in Oostende. Zwemmen in zee kan aan 4 bewaakte zones van 10.30 tot 18.30 uur. Voor de kinderen zijn er verdwaalarmbandjes voorzien in de displays aan de strandingangen. De Stad zorgt voor extra openbare toiletten aan de hoofdpost van de redders bij het Kursaal. De temperaturen zullen hoog oplopen, er wordt dan ook aangeraden om voldoende te drinken en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dit weekend voorspellen ze opnieuw zeer mooi weer aan de kust. Er wordt dan ook veel volk verwacht op het strand. Oostende is er alvast klaar voor!

Zwemmen in zee

In Oostende kan er dit weekend gezwommen worden in zee van 10.30 tot 18.30 uur in deze bewaakte zones:

–          Strandzone Mariakerke

–          Strandzone 3 Gapers ter hoogte van de Koninginnelaan

–          Strand ter hoogte van Casino Kursaal

–          Strand ter hoogte van de Oosthelling

De zee kan gevaarlijk zijn, daarom is het enkel toegelaten om in deze zones en tijdens de bemande uren te zwemmen. Volg steeds de instructies van de strandredders op. Wie niet goed kan zwemmen, gaat best niet te diep in het water (tot op heuphoogte) en houdt steeds beide voeten op de grond. In de buurt van strandhoofden zwem je beter niet, want die zijn erg glad. Ga bij voorkeur ook niet alleen zwemmen.

Kinderen

Wie met kinderen naar het strand komt, gebruikt best een verdwaalarmbandje. Deze armbandjes kan je ophalen aan de displays bij de strandingangen ter hoogte van het Groeistrand tussen de Westelijke Strekdam en het Kursaal. Ook bij de redders en in de winkels op de Zeedijk kan je zo’n armbandje krijgen. Belangrijk om er meteen je telefoonnummer op te noteren. Als een kind verloren loopt, kunnen de redders of strandpolitie op die manier snel de ouders contacteren. Zeker bij drukke dagen hou je als ouder je kind best goed in het oog, zowel op het strand als bij het zwemmen in bewaakte zones.

Toiletten

De beachbars zijn ondertussen gesloten, daarom zijn er extra openbare toiletten voorzien dit weekend aan de hoofdpost van de redders ter hoogte van Kursaal Oostende.

Warme dagen

De temperaturen zullen dit weekend hoog oplopen.  Het is dus belangrijk om voorzorgen te nemen:

–          Beschermen tegen de zon met kledij, hoofddeksel en zonnebril

–          Regelmatig insmeren met zonnecrème

–          Langdurige blootstelling aan de zon vermijden, zeker tijdens het middaguur als de zon het sterkste is

–          Voldoende water drinken

Afval

Laat geen afval of materiaal achter op het strand. Gebruik de gratis afvalzakjes om je vuilnis tijdens je dagje strand te verzamelen en gooi dit nadien in vuilnisbak of neem je afval mee naar huis. De afvalzakjes kan je ophalen bij de displays bij de strandingangen ter hoogte van het Groeistrand tussen de Westelijke Strekdam en het Kursaal.

Meer tips voor een veilig dagje aan zee vind je op www.ikwv.be/preventie