Nieuwe speelplaats voor GO! Atheneum Pegasus

ka-pegasusDe site van GO! Atheneum Pegasus onderging de voorbije jaren een metamorfose. De oude paviljoenen werden vervangen door hypermoderne klaslokalen. Nu komt er ook een nieuwe speelplaats. De stad keurde daarvoor de plannen goed.

Directeur GO! Atheneum Pegasus Jean Surmont reageert tevreden: “Onze school telt steeds meer leerlingen. De bestaande speelplaats is echter in slechte staat en niet langer geschikt hiervoor. Daarom willen we een nieuwe speelplaats aanleggen. De bestaande speelplaats wordt vervangen door een grasplein om de school een groener karakter te geven. Er wordt enkel verharding voorzien om de verschillende schoolgebouwen met elkaar te verbinden. De werken zullen starten in het voorjaar van 2017.”

“De nieuwe speelplaats past ook volledig bij het groene imago van de school. Zo liggen er op het gebouw zonnepanelen waardoor de school een stuk in de eigen energievoorziening voorziet. Bovendien ligt de school op het traject van Het Groene Lint. Buiten de schooluren zal de speelplaats toegankelijk zijn voor het grote publiek en een parkfunctie krijgen. Dit kunnen we enkel toejuichen,” besluit schepen van ruimtelijke ordening Kurt Claeys.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.