Met de app ‘aangetroffen fietsen’ gaan we voor een nettere stad

Sinds begin februari is het mogelijk om een aangetroffen fiets snel en eenvoudig te melden. Het volstaat om met je smartphone op de website van stad Oostende te gaan naar ‘Oostende blinkt’. Daar vind je de app ‘aangetroffen fietsen’.

Je kan er onmiddellijk de locatie en de kenmerken van de fiets doorgeven en een foto uploaden.

Zo komen ondertussen bijna 25% van de meldingen binnen langs dit digitale kanaal. Concreet betekent dit dat er tussen februari en augustus 111 meldingen werden gedaan van aangetroffen fietsen. Twaalf tweewielers vonden al snel hun rechtmatige eigenaar terug.

Deze digitale tool maakt de melding aan de stadsdiensten eenvoudig: ter plaatse stuur je alles door, een paar dagen later is de fiets door de diensten verwijderd. Vanaf dan kan hij bekeken worden op de facebookpagina ‘gevondenfietsenoostende’ of ‘gevondenfietsen.be’.

“De app ‘aangetroffen fietsen’ raakt stilaan ingeburgerd bij de mensen. Hierdoor kunnen ze snel van het openbaar domein worden verwijderd. Dit komt het uitzicht van de straten en het veiligheidsgevoel in onze stad ten goede. Digitalisering maakt onze stad mooier”, vertelt ons schepen van digitalisering Kurt Claeys (Open vld).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.