Kurt Claeys overhandigt sleutels ICON aan schepen Nancy Bourgoignie en Jacques Deroo

Kurt Claeys, directielid van het AGSO, mocht vandaag de sleutels van 5 appartementen voor minder mobiele mensen, overhandigen aan schepen Nancy Bourgoignie en voorzitter van het SVK (Sociaal Verhuurkantoor, koepel Bredene Oostende), Jacques Deroo.

AGSO, het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing heeft als doel om de stad te herwaarderen en te vernieuwen en zo het stedelijk weefsel te versterken. AGSO was de bouwheer van het unieke gebouw, de ICON. De vijf appartementen, gelegen op de gelijksvloer, zijn volledig uitgerust om minder mobiele mensen zo veel mogelijk vrijheid te bieden in hun woning. De keuken, de douches, de deuropening, … alles is aangepast aan het gebruik van een rolstoel. De draaicirkel van de deuren, de opening van de deuren zijn in regel. Er zijn geen niveauverschillen in het gebouw.

Het gebouw, gelegen in de Vrijhavenlaan, ligt in het hartje van de stad. De appartementen situeren zich op een zicht van de winkelwandelstraat, het mercatordok, opstapplaatsen van het openbaar vervoer, … Kortom: dit unieke gebouw, op een unieke plek is een troef. Dankzij subsidies van de hogere overheid kon Oostende dit project realiseren.

Voor de verhuur van de woningen doet AGSO beroep op het Sociaal Verhuurkantoor, koepel Bredene Oostende. Het SVK neemt de verdere organisatie van de verhuur op zich. Schepen Nancy Bourgoignie is tevreden. Er was nood aan dergelijke woningen.

IMG_5896 IMG_5901

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.