Hoplr, een wijkboek dat je in contact brengt met je buren

 

Mensen met elkaar in contact brengen, het lijkt in deze drukke tijden vaak heel moeilijk. Nochtans is de oplossing eenvoudig: schepen van digitalisering Kurt Claeys (Open Vld) lanceert de komende maanden in alle Oostendse wijken een nieuw digitaal wijkboek dat naar de naam Hoplr luistert.

Hoplr is een digitaal platform waarop je kan inschrijven. Eenmaal je geregistreerd bent, kan je communiceren met de andere mensen uit je wijk. Je kan gewoon een bericht plaatsen op het platform, contacten leggen met buren die je nog niet kent of een voorstel voor de wijk lanceren,… Het platform beperkt zich enkel tot jouw buurt. Niet zomaar iedereen kan dus inschrijven of aan de conversaties deelnemen. Wanneer voldoende mensen aangemeld zijn, kan de stad ook deelnemen om op die manier gerichte informatie voor de wijk door te sturen.

‘De digitalisering dringt steeds verder door in alle facetten van ons leven. Ik ben dan ook blij om een digitaal wijkboek als Hoplr aan te reiken. Het is een uitstekend middel om mensen met elkaar in contact te brengen en het maakt ons leven gemakkelijker. Contact onderhouden met elkaar is niet altijd evident. We hebben het druk en zien andere mensen uit de buurt maar vluchtig wanneer we vertrekken naar school of naar het werk. Met dit digitaal platform kan je van thuis uit toch bijblijven met wat er in je buurt gaande is. En heb je dan eens onverwachts een ladder nodig? Met een eenvoudig berichtje op het Hoplr-wijkboek kan je zo je klusje afwerken’, vertelt een tevreden schepen van digitalisering Kurt Claeys (Open Vld).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.