Schepen Claeys debatteert met jongeren over toekomst

Onder het motto ‘Luisteren naar de toekomst’ heeft schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys (Open VLD) jongeren uitgenodigd voor een open discussie over de toekomst van de stad. Oostende is hiermee de eerste Vlaamse stad die jongeren op deze manier betrekt bij haar stedenbouwkundige plannen.

Slechts tien jongeren kwamen opdagen voor het debat, maar hun input was wel heel groot. Zo kwam het verouderde stadhuis als groot pijnpunt naar voren, maar ook achterhaalde wegenissen,beperkte sportinfrastructuur, mobiliteit en de toestand van erfgoed. Positief was dan weer de inrichting en aanwezigheid van de haven, de komstvan een evenementenweide en het vele groen.Lopende dossiers zoals het vernieuwde zwembad,het moderne voetbalstadion en de verlaning van de A10 werden besproken. Tot slot wisselden de deelnemers ideeën uit over meer kiss & ride-zones aan scholen, randparking, openbare toiletten, hip shoppen en de nood aan een jongerencentrum. Aan de hand van een grote stadskaart plaatsen de deelnemers vlaggetjes die pijnpunten en positieve plannen aantoonden.

“Het initiatief van de schepen toont dat er grote wil is tot open communicatie”, stelt deelnemer Rémy Bonny van Jong Groen. “Ik schreef me in omdat ik ook een inbreng wil hebben in de stedelijke ontwikkeling”, voegt Jonas Pylyser eraan toe. De schepen zelf blikt tevreden terug. “Onze tijd was beperkt. We zullen nog een tweede sessie organiseren. Wat vandaag aan bod kwam, zullen we in een verslag gieten en meenemen, ook naar een stedelijk congres. Ook scholen wil ik nauwer bij mijn initiatief betrekken”, besluit Kurt Claeys. (TVA)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.