Cohousing Boldershof : omgevingsvergunning uitgereikt

Kersvers woonproject in Stene zoekt bewoners !

Oostende mag zichzelf trotse gaststad noemen van een kiemend cohousing project. Eén jaar na de start bestaat de groep uit een mix van jonge koppels, gezinnen en frisse vijftigers. Deze enthousiaste bende tekende het afgelopen jaar hun woondroomproject uit in de oude Boldershoeve in Stene en diende op 6 december 2017 een bouwaanvraag in. Twaalf van de achttien wooneenheden hadden toen al een bewoner gevonden. De omgevingsvergunningvoor het project  werd maandag laatstleden uitgereikt door de stadsdiensten.

Bij deze cohousing word je niet enkel eigenaar van je huis, maar word je ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke ruimtes in de historische schuur en de gigantische tuin die aansluit op de Tuinen van Stene.

Op de vraag wat nu de essentie is van een cohousing, zegt An : « Cohousing is een alternatief voor de klassieke verkaveling  en biedt het beste van twee werelden. Iedereen heeft een eigen woning met alles erop en eraan. Maar daarnaast delen de bewoners een grote tuin, een dito keuken, een sauna, een werkatelier, een muziekkamer, logeerkamers,…Stel je een piepklein dorpje voor. Negeer de kerk en het café. Dat is wat we betrachten met dit project : een lekker ouderwets buurtgevoel creëren waarbij iedereen gelooft en drinkt wat hij wil. »

De bewonersgroep bestaat reeds uit een mooie mix van singles, koppels, gezinnen met kinderen en/of ouderen ! Er zijn nog enkele units vrij, maar wie nog wil meedoen kan zich best haasten ! Cohousing leent zich bovendien ook prima voor mensen die best op eigen benen kunnen staan maar soms net een beetje meer omkadering kunnen gebruiken. Deze groep staat dus ook open voor inclusief wonen.

Wie zich aangesproken voelt, kan op 14 april 2018 om 10u30 in de Vlasschaard een infomoment bijwonen. Info vind je ook op www.cohousingboldershof.be of op  https://www.facebook.com/cohousingboldershofoostende

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.