Brochure “Mijn huis is erfgoed?” online beschikbaar

25410

Wie door Oostende wandelt merkt ongetwijfeld de pracht van een aantal gebouwen en wijken op. Naast enkele pareltjes van vernieuwende architectuur telt onze stad ook (een) prachtige erfgoedpanden. “Onroerend erfgoed is een stille getuige van het verleden van de Koningin der Badsteden. We willen met respect omgaan met deze panden”: stelt schepen Kurt Claeys (Open Vld).

337 panden werden reeds ondergebracht onder de noemer monument. 1226 panden kregen reeds een locuswaarde. Dit op basis van onderzoek, aan de hand van 14 criteria, door de Gentse universiteit en een onafhankelijk architectenbureau.

Eigenaars van deze panden stellen zich vaak vragen. Is mijn woning beschermd? Mag ik mijn woning verbouwen? Hoe rijmen we behoud met ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst? Wat betekent ‘erfgoed’ voor mijn eigendom? “De stad Oostende ontwikkelde een brochure die in vraag en antwoord duidelijkheid moet bieden aan de eigenaars.

De brochure is online beschikbaar op de site van de stad (http://www.oostende.be/actieplanbouwkundigerfgoed).

Iedere eigenaar mag binnenkort een signaal van de stad ontvangen. Het document zal toegelicht worden. Duidelijke communicatie helpt de burger immers vooruit”: stelt bevoegd schepen Kurt Claeys.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.