Bouwvergunning voor renovatie van historische officierswoning “Militair Hospitaal”

officierswoningIn 2005 werd door het AGSO in samenwerking met NV Vanhaerents gestart met de renovatie van het Militair Hospitaal op de Oosteroever. De voormalige officierswoning vormt de laatste fase in het project. Het College van de stad Oostende heeft nu een bouwvergunning afgeleverd voor de renovatie en uitbreiding van de woning.

Schepen voor ruimtelijke ordening Kurt Claeys: “Het Militair Hospitaal heeft de laatste jaren een volledige metamorfose ondergaan. Het is uitgegroeid tot een nieuwe stadswijk waar het aangenaam wonen is. Zeker de nabijheid van de duinen, het strand en de zee is een ongelooflijke troef. Ook de officierswoning zal nu worden hersteld en gerenoveerd”.

In de officierswoning komen er twee ruime appartementen. Op het gelijkvloers komt er een tweekamerappartement met terras. Op de eerste en tweede verdieping komt er een groot duplexappartement.

De werken zullen uitgevoerd worden met respect voor het historische karakter van de site. Zo blijven de historisch waardevolle gevels behouden. Niet onbelangrijk want dit pand is het eerste wat je ziet op de site als je langs de kustbaan rijdt. Eens de officierswoning gerenoveerd zal zijn, is het de bedoeling om het park ernaast aan te leggen. Voordien heeft dat geen zin, doordat er vrachtwagens zullen op- en afrijden.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.