Bouwvergunning Hotel Du Louvre goedgekeurd

Het College van Burgemeester en Schepenen keurde vandaag de bouwvergunning voor ‘Hotel Du Louvre’ goed. Het dossier sleept al ruim 10 jaar aan. “Vandaag staan we eindelijk een stap dichter bij een oplossing. Gezien de toestand van het pand werd dit meer dan tijd”: stelt bevoegd schepen Kurt Claeys (Open Vld)

Roep naar een oplossing klinkt steeds luider

Dat de Oostendenaar overduidelijk een snelle oplossing wil, blijkt uit het afnemend protest tegen de plannen. Bij vorige vergunningsaanvragen leverde het openbaar onderzoek pakken protest op. In 2005 werden ruim 615 bezwaren ingediend. In 2013 waren er dat nog 33 bezwaren. Vandaag is het protest afgezwakt tot 10 bezwaren.

Voormalig schepen Bart Tommelein heeft in 2014 een doorbraak bereikt. De heropbouw van de bestaande gevel, op een duurzame en doordachte manier, opende de poort naar de oplossing die vandaag groen licht kreeg.

Duurzame oplossing met respect voor erfgoed

De nieuwe plannen voldoen wat het volume betreft aan de afspraken die werden vastgelegd bij de verkoop van het pand in 2004. Hoofdbekommernis de voorbije jaren was het erfgoedaspect van het gebouw. Het dossier biedt vandaag voldoende garanties dat de gevel op een authentieke manier zal worden opgebouwd. Er is heel veel aandacht voor materialen en de te gebruiken technieken. Beide aspecten werden grondig onderzocht en bestudeerd. Het College van Burgemeester en Schepenen vraagt wel een bijkomende studie waaruit blijkt dat de restauratie niet mogelijk is.

De harmonie met de omliggende gebouwen blijft behouden. Waardoor het beeldbepalend zicht in de straat in stand gehouden wordt. Het College vraagt een bijkomend voorstel voor het dak waarbij een beeld getoond wordt met behoud van het hellend dak. “Het compromisvoorstel zorgt voor uitweg in dit dossier die uitgegroeid is tot een symbool”: besluit Kurt Claeys.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.