Bijna 10.000 Oostendenaars volgen cursus Oostende@internet

Met de cursussen Oostende@internet wil de stad haar inwoners zoveel mogelijk laten participeren aan het digitale verhaal. Afgelopen zaterdag vond een nieuwe diploma-uitreiking plaats aan 150 cursisten. Ondertussen hebben al bijna 10.000 Oostendenaars een opleiding gevolgd. De lessen worden gegeven in samenwerking met Open School, VormingPlus Oostende-Westhoek en de Avondschool. “We moeten de mensen vertrouwd maken met de computer, smartphones en tablets. Een leven zonder valt niet meer voor te stellen,” aldus schepen voor digitalisering Kurt Claeys (Open Vld).

Met de cursussen Oostende@internet heeft de stad het contact met de overheid voor ogen maar het zorgt ook voor contacten via sociale media. Heel wat cursisten halen aan dat ze bijvoorbeeld meer contact hebben met hun kleinkinderen. Dit is belangrijk neveneffect van de opleidingen.

Vanaf 2017 zullen er in samenwerking met VormingPlus Oostende-Westhoek ook cursussen georganiseerd worden voor slechtzienden want zij dreigen uit de boot te vallen en vinden moeilijker de weg naar de digitale wereld. Nochtans bestaan er heel wat apps en toepassingen die het leven van die mensen een stuk kan vereenvoudigen. Ook de instellingen van een smartphone kunnen aangepast worden. Dit is niet altijd geweten.

“Ik zie het als de taak van de stad om ALLE mensen zoveel mogelijk over de ‘digitale drempel’ te trekken,” besluit schepen Kurt Claeys.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.