Betaalbaar wonen met onbetaalbaar zicht

BOUWVERGUNNING VERSTELLESTRAAT 1, 2, 31 en 32

Het College van Burgemeester en Schepenen verleende in de zitting van 11 april 2016 een bouwvergunning aan CVBA De Oostendse Haard voor bouwproject ‘Met Zicht’ ter hoogte van de Spuikom in de Vuurtorenwijk van Oostende. Eens het definitief ontwerp goedgekeurd wordt door VMSW, kan de Oostendse Haard ook de fase van aanbesteding starten. Het totale project wordt geraamd op 6.534.932,00 euro.

De site van ‘Met Zicht’ bestaat uit twee percelen. Het eerste perceel gelegen aan de Schietbaanstraat is onbebouwd. De wegenis en infrastructuur is wel al aangelegd. Het tweede perceel bestaat uit 3 appartementsgebouwen gelegen aan de Voorhavenlaan die eerst afgebroken worden en dan vervangen worden door nieuwbouw. Daarvoor werd nu een bouwvergunning afgeleverd door het College van Burgemeester en Schepenen.

‘Voor de eerste keer is de Oostendse Haard in zee gegaan met de Vlaams Bouwmeester. Via een wedstrijdformule via de gekende “open oproep” kwamen de gerenommeerde B-architecten (gekend van de renovatie van het postgebouw) als winnaar uit de bus. Zij werken samen met Bevk Perovic Architekti uit Slovenië.’, licht Vanessa Vens, directeur van de Oostendse Haard toe.

Het project omvat de bouw van vier woonblokken, goed voor 60 woonentiteiten en dit verdeeld over twee percelen. Het complex bevindt zich tussen de Jan Diericksenstraat – Voorhavenlaan – Schietbaanstraat en de Van Hembdenstraat en rondom de Verstellestraat. Elke woonblok is opgebouwd uit drie bouwlagen.’, aldus schepen Kurt Claeys bevoegd voor Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw.

PERCEEL 1
Op het perceel grond gelegen aan de Schietbaanstraat en met zicht op de Spuikom worden 40 appartementen gebouwd waarvan:
38 appartementen met 1 slaapkamer volgens het principe levenslang wonen;
2 appartementen met 2 slaapkamers voor rolstoelgebruikers.

Nadat deze appartementen aan de Spuikom gerealiseerd zijn, wordt een periode van herhuisvesting georganiseerd. Dit project kent een unieke wintertuin en elk appartement heeft een terras met zicht op de spuikom.

PERCEEL 2
Vervolgens zal worden overgegaan tot de afbraak van de appartementen gelegen aan de Voorhavenlaan. Op deze site worden nogmaals 20 appartementen gerealiseerd waarvan:
17 appartementen met 1 slaapkamer
3 appartementen met 2 slaapkamers.

De ontwerper zorgde, op onze vraag, voor een logisch, degelijk en duurzaam ontwerp, waarbij budgetvriendelijke architectuur, maar ook duurzaamheid en degelijkheid van ontwerpen primeert. Het ontwerp houdt ook rekening met de reeds geplande woningen en het aangelegd openbaar domein van deze site. Bovendien is het een interessant project waarin de ontwerper kwalitatieve huisvesting brengt.’, vult directeur Vanessa Vens aan.

De blokken A en B genieten een uniek zicht op de Spuikom. ‘Alle woonblokken zijn zuidelijk gericht wat uiteraard een extra troef is. Er is ook extra aandacht voor groen waardoor het gebouw aantrekkelijk is voor iedereen.’, besluiten Vanessa Vens en schepen Kurt Claeys.

Na de bouw van de 60 appartementen zullen in het midden van het terrein 13 woningen met 3 slaapkamers worden gebouwd.

Screen Shot 2016-04-12 at 11.31.46

Screen Shot 2016-04-12 at 11.31.53

Screen Shot 2016-04-12 at 11.32.02

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.