Al meer dan 800 Oostendenaars maken een afspraak

werken-op-afspraakHet stadhuis van Oostende werkt vanaf vandaag volledig op afspraak. “Met werken op afspraak willen we de dienstverlening aan de Oostendenaars verbeteren en ervoor zorgen dat iedereen altijd de eerste in de rij staat. Ondertussen zijn er al 671 Oostendenaars die een afspraak hebben gemaakt,” aldus bevoegde schepenen Kurt Claeys en Martine Lesaffre (Open Vld). Op de eerste dag werden er op de dienst Burgerzaken 197 afspraken afgehandeld en 192 mensen werden aan de Stadsbalie geholpen.

Schepen Kurt Claeys: “Het werken op afspraak houdt een grondige aanpassing in van onze manier van werken. Het zal ervoor zorgen dat de mensen veel sneller en persoonlijker geholpen worden. Bovendien breiden we de openingsuren uit zodat de mensen zowel vroeger als later een afspraak kunnen maken. Op die manier komen we veel beter tegemoet aan de noden van de mensen, zeker voor degenen met een fulltime job. De komende dagen zetten we extra personeel in om mensen te begeleiden en te tonen hoe het nieuwe systeem werkt.”

Schepen Martine Lesaffre: “Er zijn drie manieren waarop een Oostendenaar een afspraak kan maken. De eerste is online via een link op de website van de stad: http://www.oostende.be/afspraak. Deze link werd speciaal ontworpen om alles vlot te laten verlopen. Je duidt aan waarvoor je een afspraak wil maken, de datum en het tijdstip die het best passen en jouw contactgegevens. Bovendien krijg je achteraf een herinneringsmail of sms. Ook telefonisch kan men een afspraak maken op het nummer 059/80.55.00. Tenslotte kun je altijd nog terecht aan de onthaalbalie in de lokettenzaal tijdens de nieuwe openingstijden: op maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 17.00 uur, donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur.”

Het werken op afspraak start voor de diensten burgerzaken en ruimtelijke ordening. In een volgende fase zal dit ook uitgebreid worden naar andere stedelijke diensten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.