Aanhoudende vernieuwing computerpark Oostende@internet

Oostende@internet ging van start in 2002 met als doel het dichten van de digitale kloof. Het project probeerde de inwoners kennis te laten maken met algemene computervaardigheden en het internet. Bij de start was er nog lang geen sprake van smartphones en tablets en was internet thuis voor velen een ver van mijn bed show.

We mogen gerust zeggen dat er zich de voorbije jaren een digitale omwenteling voltrok. Toch blijft er een belangrijke taak weggelegd voor de overheid om iedereen aan boord te trekken. Het blijft een uitdaging. Ook het afstemmen van de opleidingen aan de noden is een permanente opdracht.

De opleidingen vragen om degelijke apparatuur. De technologie evolueert razendsnel en het is een hele oefening om mee te zijn met de nieuwste mogelijkheden. Vorig jaar kocht de stad 36 nieuwe laptops aan. Hiermee konden de cursisten in twee ontmoetingscentra met het nieuwste materiaal aan de slag. Vooral voor de cursussen Windows10 was dit een must.

Dit jaar worden opnieuw 10 computers aangekocht. Ze staan opgesteld in OC De Blomme waar ook in september weer een hele reeks opleidingen van Oostende@internet opstarten.

“Met de regelmatige aankoop van nieuwe computers voor de opleidingen in de ontmoetingscentra is het voor mij de bedoeling om een gestaag investeringsritme aan te houden. Als we dit tempo van investeren en vernieuwen aanhouden, kunnen we onze cursisten blijvend kwaliteitsvolle opleidingen aanbieden”, aldus schepen Kurt Claeys.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.