_free WiFi aan Zee, een troef voor Oostende

De zomer is voorbij. Geen redders meer op onze stranden en ook de strandcabines zijn alweer afgebroken. Tijd om een balans op te maken van de zomermaanden.

Je kon deze zomer zowel letterlijk als figuurlijk surfen in Oostende. Het wifi-netwerk van de stad Oostende werd bij de start van het toeristisch seizoen gevoelig uitgebreid naar de zeedijk en het strand. Vorige zomer nog werd een groot stuk van het stadscentrum voorzien van gratis internet. Deze zomer kwam de zeedijk vanaf de Visserskaai tot aan het Strandplein in Mariakerke aan de beurt.

Het internetgebruik piekte. Tussen 1 juli en 31 augustus maakten maar liefst 55.734 mensen gebruik van het netwerk. Samen waren ze goed voor 407.585 sessies. Sinds de start van het project maakten 126.286 personen gebruik van het netwerk, samen goed voor 833.340 surfbeurten. De zomermaanden waren dus voltreffers. Ruim 43,8% van de unieke gebruikers registreerden we in juli en augustus 2017. Samen waren ze goed voor 48,8% van het totaal aantal internetsessies sinds de start van het project.

“We kunnen ons een wereld zonder internet niet meer inbeelden. Openingstijden van winkels, een reservatie in een restaurant, een afspraak bij de dokter, sociale media … internet maakt ons leven ofwel gemakkelijker ofwel ‘boeiender’. Dat onze stad de mensen toegang geeft tot de wereld is een goeie zaak voor haar inwoners, haar ondernemers en haar toeristen.

Samen met Citymesh bekijken we hoe we de digitale dienstverlening in onze stad nog verder kunnen verbeteren.

“Ook de maand september was een schot in de roos voor het wifi-netwerk. Ruim 14.501 mensen waren in die periode actief op _Free WiFi Aan Zee . Dit netwerk is zonder twijfel een enorme troef en meerwaarde voor Oostende”, besluit de schepen van digitalisering Kurt Claeys

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.