36 nieuwe computers voor de dienstencentra

12512705_10153835394529134_2364279454619001560_n

We leven in een digitale wereld. Dit is niet voor iedereen evident. Hoe start je een computer op? Hoe verstuurt je een mail? Hoe vraag je digitaal documenten aan?

“Als een stad inzet op digitalisering en ook haar werking digitaliseert, is het ook een must om in te zetten op opleiding. Oostende@internet verzorgt opleiding die mensen op weg zetten. Dat dit project een succes is bewijst het grote aantal cursisten van de voorbije jaren”: stelt Kurt Claeys (Open Vld).

CVO de Avondschool, Open school en Vorming Plus verzorgen de lessen. We zetten de deuren van de dienstencentra open zodat de lessen in de wijken kunnen door gaan. Naast de opleidingen kan je in de dienstencentra ook terecht voor wat wij noemen, ‘vrij internet’. Je maakt gebruik van de aanwezige computers en het internet: ”: stelt schepen Nancy Bourgoignie (Sp-a).

Om de kwaliteit van de lessen en de dienstverlening te kunnen verzekeren, moeten we natuurlijk investeren. Werken op verouderd materiaal helpt de Oostendaars niet vooruit. Daarom werden 35 nieuwe laptops geleverd. Dit laat toe om ook met onder meer Windows 10 te leren werken“: stelt Kurt Claeys.

Oostende@internet gaat binnenkort van start met een nieuwe cursusaanbod. Het aanbod is terug te vinden op de vernieuwde website http://www.oostende.be/internet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.