Open Monumentendag 2015

Het is weer zover. Open Monumentendag komt eraan. De Stad kiest ervoor om op zondag 13 september 2015 de bakens te verzetten.

We nodigen iedereen uit om anders naar de stad Oostende te kijken. We staan stil bij het stedelijk weefsel en de openbare ruimte. We zetten aan tot nadenken over de functies van gebouwen en de invulling van groene ruimten, straten en lanen, pleinen. Op de as Leopold II-laan brengen we het verleden, heden en de toekomst samen door tal van uitnodigende activiteiten te organiseren. Oostendenaars en bezoekers kunnen voor één dag een deel van de Stad naar hartenlust inpalmen en benutten. Een goede reden nodig om deel te nemen?

  • Wat dacht je van picknicken in het Leopoldpark of er je vlees grillen op een BBQ?
  • Al eens een lezing bijgewoond op de luifel van het Kursaal? Een stad getekend in zee?
  • Ontbeten op het kruispunt aan het Stadhuis?
  • De tijd teruggedraaid naar twee eeuwwisselingen geleden en gekanood op de vijver in den hof?
  • Een drankje genuttigd en een boek gelezen op de H. Serruyslaan?
  • Een yogasessie bijgewoond op de Leopold II-laan of over die laan een voetgangersbrug gebouwd?
  • Aan de slag gegaan met kruiden en andere planten in vierkante meterbakken op een parkeerplaats?

Onze inspiratie is eindeloos, de mogelijkheden liggen voor het rapen. Heb je zelf al eens nagedacht over de mogelijkheden die de Stad je kan bieden, maar durfde je je gekke ideeën niet te realiseren? Geen nood! 13 september is hét moment om ermee te starten. Kom af en breng je badmintonraketten mee, je koffiekoeken, melk of crunchy voor het ontbijt, je gevulde picknickmand, je zin om eens anders te denken over je stad. Wij zorgen voor koffie, tafels, stoelen, picknickkleden, BBQstellen, grasmatten en zoveel meer.

We nodigen je uit om ook vrienden, buren, familie, kinderen, collega’s mee te brengen en de opengestelde ruimten van de Stad te veroveren en er een fantastische invulling aan te geven.

Het volledige programma Open Monumentendag 2015 vind je op: www.oostendecultuurstad.be. Voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven, kijk dit goed na zodat je de boot niet mist!

Wij kijken ernaar uit! Jullie ook?

Download hier de brochure.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.